Live:

Troels har borderline

PS Eksterne Videoer
343 visninger
01-09-2021
- DEN FØRSTE IMPULS, DER KOMMER HVER GANG, DET ER "SKÆR I DIG SELV."
Landsforeningen SIND anslår, at cirka 60.000 mennesker i Danmark lider af borderline som også kaldes "emotionel ustabil personlighedsstruktur".
Selvom det ift. resten af befolkningen er forsvindende små tal, så fylder borderline en hel del i det psykiatriske system.
SIND's tal fra 2019 peger på, at 14 % af alle psykiatriske sengepladser optages af mennesker med borderline, mens 20 % af alle ambulante samtaler i psykiatrien involverer en person med borderline.
---
Troels Flyvholm Torp er et af de mennesker med borderline, der gemmer sig bag statistikkerne.
Han har i dag godt styr på både borderline og det selvskade-misbrug, der tidligere betød en hyppig kontakt med både psykiatri og somatisk skadestue.
Men selvom han og andre med borderline fylder en del i behandlingssystemet, så er det også her, at Troels Flyvholm Torps mest negative og fordomsfulde oplevelser skal findes – blandt andet når han i forbindelse med sin selvskade har haft brug for hjælp til at blive syet til skadestuen:
- Det kan være lidt sådan en "årh"-følelse. "Nu er han her igen." Det kan godt gøre det hele værre, fordi jeg bliver bekræftet i det her selvhad og dårlig selvtillidsmønster, siger han og tilføjer:
- Det er en hård diagnose, og den er hård at lide af. Og jeg forstår også godt, at der er mange fordomme omkring den. Men jeg kan bagefter sidde og have det endnu værre, end da jeg opsøgte hjælpen.

Kommentarer