Live:

Sengeelevator i Gødstrup

Hospitalsenheden Vest
720 visninger

Et udviklingsarbejde mellem Hospitalsenheden Vest og den danske virksomhed Effimat har resulteret i, at landets første sengeautomater står klar på Regionshospitalet Gødstrup.

Et tryk på en knap… en svag brummen, og en ren seng er klar. Som det første sygehus i Danmark har Regionshospitalet Gødstrup nemlig fået tre sengeautomater, der forbinder tekniketagen på niveau 3 med henholdsvis sengetårnene og akutafdelingen. 

Sengeautomaterne i Gødstrup kommer til at spare masser af tid og plads på afdelingerne, og så indsamler de vigtig data om hvor og hvornår der er mest brug for senge, sådan at Driftsafdelingen kan planlægge arbejdet med sengelogistik bedst muligt. 

Når Regionshospitalet Gødstrup slår dørene op, og de 409 sengestuer bliver fyldt med patienter, vil der nemlig skulle bruges omkring 125 rene senge hver eneste dag. Og samme antal beskidte senge, kan gennem sengeautomaten blive sendt til vask.   

 - Det kommer til at betyde, at vi sparer en masse tid, som i stedet kan bruges på patienterne, og derudover vil et sengeskift foregå hurtigere, så vi undgår unødig ventetid mellem udskrivning og næste indlæggelse, forklarer Ole Teglgaard, der er ansvarlig for projektet. 

Sengeautomaten fungerer ved at hospitalssengen placeres i en stor skuffe i automaten. Derved kan automaten se, om det er en ren eller beskidt seng, der er i skuffen, og når sygeplejersken bestiller en seng kan automaten vælge den skuffe med den nærmeste rene seng. 

Teknikken betyder også at hygiejnen i top, for en seng er kun "ren" i 24 timer, når den står i sengeautomaten. Bliver den ikke brugt indenfor denne tidsramme, skal den vaskes igen. Derfor holder sengeautomaten også styr på, hvornår den enkelte seng er blevet placeret i automaten, og på den måde kan der spares ressourcer i forhold til genvask af ubrugte senge.

Kommentarer