Live: Populærvidenskabeligt foredrag - Senfølger efter kræft

27-08-2020 19:00

Landets førende eksperter giver et indblik i den eksisterende viden om, hvordan senfølger opstår og afhjælpes med fokus på at forbedre patienternes livskvalitet.

Vi glæder os til at byde nuværende og tidligere patienter, pårørende, fagfolk og andre interesserede fra hele landet velkommen til et foredrag i øjenhøjde om senfølger efter kræftsygdom.

Se med live torsdag den 27. august kl. 19.00-20.30 og bliv klogere på de fysiske og psykosociale senfølger, der kan udvikle sig efter kræftsygdom og behandling. Under foredraget kan der stilles spørgsmål til oplægsholderne under fanen "Questions".

Det populærvidenskabelige foredrag om Senfølger arrangeres i et samarbejde mellem DCCC - Danish Comprehensive Cancer Center og Bedre Viden om Senfølger.

DCCC har tidligere afholdt to andre populærvidenskabelige foredrag, som du kan se eller gense via links herunder:

Foredrag om stråleterapi (2019): https://www.dccc.dk/Populaervidenskabeligt-foredrag/om-straalebehandling/

Foredrag om immunterapi (2018): https://www.dccc.dk/Populaervidenskabeligt-foredrag/om-immunterapi/

Om arrangørerne

DCCC - Danish Comprehensive Cancer Center er et nationalt, forpligtende samarbejde om forskning og behandling på kræftområdet, der arbejder for at skabe optimale forhold for dansk kræftforskning og -behandling. Læs mere på www.dccc.dk

Bedre Viden om Senfølger er et nationalt samarbejde mellem tre nationale forskningscentre for senfølger, Kræftens Bekæmpelse, Senfølgerforeningen og DCCC. Læs mere på www.cancer.dk/bedrevidenomsenfoelger

Schedule

Marianne Nord Hansen, formand for Senfølgerforeningen byder velkommen kl. 19.00, hvor der også vil være fortællinger fra tidligere kræftpatienter om livet med senfølger.

Bobby Zachariae
Forskningskoordinator, Nationalt Center for Brystkræftsenfølger, cand.psych., dr.med og professor ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, og Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital


Peter Christensen
Nationalt Forskningscenter for Senfølger til Kræft i Bækkenorganerne
Professor, overlæge, Klinik for Bækkenbundslidelser, Mave- og Tarmkirurgi, Aarhus Universitetshospital
Peer Christiansen
Leder, Nationalt Center for Brystkræftsenfølger
Professor, overlæge, Plastik- og Brystkirurgi, Aarhus Universitetshospital